Ohjelmakartta

 1. Maja Coffee Roastery

  Lehtisaaren ostarilla oleva Maja Coffee Roastery on Helsingin laadukkaimpia pienpaahtimoita ja kahviloita. Suomalais-japanilaisen parin vetämä paikka tarjoaa myös teetä ja herkullisia raakakakkuja.

 2. Smoothie Coffee House

  Smoothie Coffee House on vahvassa nousussa olevan Kontulan ostarin uusimpia kahviloita. Laadukkaan kahvin ja hyvän jäätelön lisäksi tarjolla on turkkilaista baklavaa, piiraita ja upeita täytekakkuja.

 3. miniTapiola

  Tapiolasta löytyy kaupunginosa pienoiskoossa. Lasten liikennepuistossa on menopelejä, joilla voi harjoitella ajamista turvallisesti. miniTapiola on avoinna lähes joka päivä Tapiolan keskuksessa. Sen ovat mahdollistaneet Tapiolan Alueen Kehitys Oy, Espoon Kaupunki ja Tapiola Toimii ry.

 4. Juniori Pormestari: Tiistilän koulu

  Mitä on “city learning” kouluissa? Tiistilän koulu on yksi uuteen kokeiluun osallistuvista kouluista: “kaupunki-ilmiötä” kehitetään yhdessä Lähiöfest-kumppaneiden, kaupunkien sekä tietysti opettajien ja oppilaiden kanssa. Huom. Opetustunnit eivät ole yleisölle avoimia.

 5. Juniori Pormestari: Peltosaaren koulu

  Mitä on “city learning” kouluissa? Peltosaaren koulu on yksi uuteen kokeiluun osallistuvista kouluista: “kaupunki-ilmiötä” kehitetään yhdessä Lähiöfest-kumppaneiden, kaupunkien sekä tietysti opettajien ja oppilaiden kanssa. Huom. Opetustunnit eivät ole yleisölle avoimia.

 6. Alanya Market

  Puhoksessa sijaitseva Alanya Market on paikka, jossa voi unohtaa olevansa Helsingissä. Sisustusta myöten runsaassa liikkeessä on monia tuotteita, joita ei muualta löydä. Erityisesti hevi-osasto on kokemus.

 7. Parturi Alaturka

  Puhoksella sijaitseva Alaturka on ilman ajanvarausta palveleva parturiliike. Berberikulttuuria edustava parturi hallitsee vaativat parranajotekniikat ja tekee myös nuorille herroille mieluisat kampaukset.

 8. Espoontorin Pyörä

  Espoontorin Pyörä on vuonna 1988 perustettu perheyritys Espoossa. Liikkeessä on erittäin laaja valikoima pyöriä kaikkiin käyttötarkoituksiin vauvasta vaariin. Nopea ja laadukas pyörähuolto kaikille pyörämerkeille – pientöitä jopa odottaessa. MUKANA #HOODSESPOO-KISASSA PALKINNON LAHJOITTAJANA!

 9. EMMA – Espoon modernin taiteen museo

  EMMA on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten ja tilallisten elämysten taidemuseo. Esillä on vaihtuvia nyky- ja modernin taiteen näyttelyitä, muotoilua sekä kokeellista taidetta. EMMA on osa museo- ja näyttelykeskus WeeGeetä. MUKANA #HOODSESPOO-KISASSA PALKINNON LAHJOITTAJANA!

 10. Leppävaaran Ompelimo

  Leppävaaran Ompelimo on Gallerian toisessa kerroksessa toimiva, monipuolinen ja vaativissakin ompelu- ja korjaustarpeissa palveleva yritys. MUKANA #HOODSESPOO-KISASSA PALKINNON LAHJOITTAJANA!

 11. Baltian kauppa

  Baltian kaupassa on laaja valikoima maito-, liha-, kala- ja leipätuotteita sekä leivonnaisia, mehuja, hilloja ja makeisia Eestistä, Latviasta ja Liettuasta. Myös pakastetuotteita ja säilykkeitä. Myymälästä voi myös tilata herkullisia kakkuja! MUKANA #HOODSESPOO-KISASSA PALKINNON LAHJOITTAJANA!

 12. Blue Vinyl Records

  Heikintorilla toimivasta Blue Vinyl Records –musiikkikaupasta löytyvät uudet ja käytetyt vinyylilevyt. Laajassa valikoimassa myös harvinaisuuksia ja löytöjä musiikinystäville. MUKANA #HOODSESPOO-KISASSA PALKINNON LAHJOITTAJANA!

 13. Café Ella

  Café Ella on yrittäjävetoinen kahvila, jonka herkulliset tuotteet ovat itse huolella tehtyjä. Paikan päälle voi pistäytyä yhtä hyvin lounaalle kuin pullakahvillekin. MUKANA #HOODSESPOO-KISASSA PALKINNON LAHJOITTAJANA!

 14. EJYn Kansalaistoiminnankeskus

  EJYn Kansalaistoiminnankeskus on toiminta- ja tapahtumakeskus, joka yhdistää kansalaiset ja yhteisöt. Meille voit piipahtaa maukkaalle lounaalle tai kahville, tai nauttia taiteesta galleriassamme. Tarjoamme myös tiloja toiminnan järjestämiseen, ja tukea yhdistystoimijoille. Tule piipahtamaan!

 15. Fiskarsinmäen luonnonsuojelualue Kauklahdessa

  Kahden joen suistoalueella sijaitsevassa Kauklahdessa on upea luonnonsuojelualue meren rannalla ja Mankinjoen varrella. Se on rauhallinen valtakunnalliseen lehtojensuojeluohjelmaan kuuluva paikoin kivikkoinenkin lehtomäki, jolla kasvaa jaloja lehtipuita. (Huom. tarkka osoite Lasilaakso 20)

 16. Vesiurheilukeskus Laguuni ja Ravintola Blägä

  Keilaniemen ja Länsiväylän kupeessa sijaitseva vesiurheilukeskus Laguuni on ollut tervetullut lisä Laajalahden rannoille muodostuneelle vesiurheilukeskittymälle. Tänne tullaan varta vasten kauempaakin; niin kuin nettisivuilla mainostetaankin: Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri!

 17. Villa Elfvikin luontotalo ja Laajalahti

  Villa Elfvik on kaupungin ympäristövalistuskeskus ja arvokas jugend-huvila. Täällä järjestetään kaikenlaisia luontotietoutta edistäviä tapahtumia sekä näyttelyitä. Villa Elfvik sijaitsee Laajalahden luonnonsuojelualueen laidalla, ja luonnonsuojelualueella kiertää lyhyt pitkospuupolku.

 18. Gallen-Kallela museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspään ateljeelinnassa esitellään taiteilijan ja hänen aikalaistensa taidetta sekä nykytaidetta. Moni ihmettelee mahtipontista tornirakennusta Turun moottoritieltä, mutta taloon pääsee myös lähemmin tutustumaan (esim. Museokortilla).

 19. Hanasaaren kulttuurikeskus

  Hanasaaressa ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, hotelli ja ravintola. Upea rakennus Svenskt Tenn -teemaisella sisustuksella. Paljon näyttelyitä ja muita tapahtumia.

 20. Juniori Pormestari: Mäntymäen koulu

  Mitä on “city learning” kouluissa? Mäntymäen koulu on yksi uuteen kokeiluun osallistuvista kouluista: “kaupunki-ilmiötä” kehitetään yhdessä Lähiöfest-kumppaneiden, kaupunkien sekä tietysti opettajien ja oppilaiden kanssa. Huom. Opetustunnit eivät ole yleisölle avoimia.

 21. Tapiolan metroasema: Emma jättää jäljen

  Taiteilija Kim Simonssonin kolmimetrinen pronssiveistos tervehtii jokaista metrokulkijaa hienolla Tapiolan asemalla. Valkoiseksi maalattu pronssinen hahmo on rohkea, elämäniloinen ja ehkä vähän salaperäinen hahmo.

 22. Saaristomuseo Pentala

  Pentalan saaressa vanhalla kalastajatilalla sijaitseva museo. Saarella pääsee saariston yhteysveneellä, ja siellä toimii myös ravintola Paven. Saaressa on järvi, ja järvessä on toinen saari. (huom. kartta näyttää summittaisesti, tarkka käyntiosoite Pentala 44)

 23. Maalaisidylliä

  Talomuseo Glims ja Bembölen kahvitupa ovat pala vanhaa maalaisidylliä keskellä Espoota.

 24. Kauklahden kauppamäki ja ravintola Brunnsdal

  Tunnelmallinen Kauklahden kauppamäki, jonka raitin varrella sijaitsee mm. ravintola Brunnsdal ja Emil Halmeen leipomo. Kauklahti valittiin vuoden kaupunginosaksi 2018, perusteluina mm. alueen yhteisöllisyys.

 25. Hotelli Rantapuisto

  Hotel Rantapuisto valmistui 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöh. SYPin) koulutuskeskukseksi keskelle itähelsinkiläistä luontoa. Hotelli on uuden Superwood Festivalin tapahtumapaikkana 20.–22. lokakuuta. FESTIVAALI ON YKSI #HOODSHELSINKI-KISAAN PALKINNON LAHJOITTANEISTA TOIMIJOISTA.

 26. Pyöräliike ibike

  Lauttasaaressa sijaitseva ibike on täyden palvelun pyöräliike. Liikkeessä on laaja valikoima laatupyöriä vaativillekin ajajille ja asiantuntevaa huoltoa. Kysy myös pyöränhuoltokursseista!

 27. Stadin puutarhuri

  Herttoniemessä sijaitseva Stadin puutarhuri on Helsingin ainoa luomuviljelijä. Tilalla viljellään ensiluokkaisia vihanneksia historiallisella Herttoniemen kartanolla. Viljelyn lisäksi järjestetään kursseja, koulutusta ja yleisötapahtumia. Putiikista löytyy myös tarvikkeita kotipuutarhaan.

 28. Asukastalo Saunabaari

  Saunabaari on Kansanasuntojen kiinteistöihin kuuluva entinen yleinen sauna. Arkkitehti Viljo Revellin 1951 suunnittelma rakennus palveli aikanaan 500 kylpijää per ilta. Nykyisin yläkerros on asukkaiden käytössä Asukastalona. Talossa on juhla- ja kokoustilat, harrastustiloja sekä asukaskahvila.

 29. Unelma Sitratorilla

  Oona Tikkaojan teos Unelma on siirrettävä julkinen teos. Kuumailmapalloa, karusellia tai paviljonkia muistuttavan veistoksen kuvun sisällä on tuulen voimalla liikkuva värikäs Savonius-roottori. Noin kymmenen metriä korkea teos on toteutettu teräksestä ja polykarbonaatista.

 30. Kannelmäen kirkko

  Kannelmäen telttamajaa tai lappalaisten kotaa muistuttavan kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Marjatta ja Martti Jaatinen. Se valmistui vuonna 1968. Kirkko kuuluu Museoviraston arvokohteiksi luokittelemien, valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen listalle.

 31. Kontulan Luupin skeittihalli

  Kontulan Luuppiin kuuluu skeittihalli ja osoitteessa Ostostie 4 nuorisotalo, puu- ja kivityöpaja, äänistudio sekä bänditreenitiloja itähelsinkiläisille bändeille. Luupissa järjestetään myös tapahtumia kuten Kontula Electronicin konsertteja ja Kontula Urban Film Festivalin elokuvanäytöksiä.

 32. Siltamäen uimahalli

  Siltamäen uimahalli on pieni ja sympaattinen uimahalli ostoskeskuksen yhteydessä. Lämmin allas sopii erityisesti lapsille – myös vauvauinteja järjestetetään. Uinnin lisäksi voi treenata salilla ja harrastaa vesijumppaa. Paikan voi vuokrata edullisesti esimerkiksi lasten teemasynttäreitä varten.

 33. Herttoniemenrannan yrttipuutarha

  Laivalahden puistotien vieressä sijaitsee päärynäpuiden reunustama yrittipuutarha. Puutarhan vieressä on myös kaupungin varaama alue puistoviljelyä varten. Asukkaat läheltä ja kauempaakin ovat tervetulleita kehittämään puutarhaa ja viljelmiä. Yhteyttä voi ottaa Herttoniemi-seuraan.

 34. Roihuvuoren kirsikkapuisto

  Keväällä vietetään Hanamia, kirsikankukkajuhlaa, ja syksylläkin loistaa punaisine puineen.

 35. Mäntyviidan satanen

  Mäntyviidassa 100 metrin matkalle mahtuu elokuvateatteri, turkkilainen ravintola, antikvaarinen kirjakauppa, ompelimo, intialainen ravintola ja sushiravintola. Kaikki nämä erinomaisia ja yhdessä Tapiolan hienoimmista ja alkuperäisistä keskusta-alueista.

 36. Juniori Pormestari: Mainingin koulu

  Mitä on “city learning” kouluissa? Mainingin koulu on yksi uuteen kokeiluun osallistuvista kouluista: “kaupunki-ilmiötä” kehitetään yhdessä Lähiöfest-kumppaneiden, kaupunkien sekä tietysti opettajien ja oppilaiden kanssa. Huom. Opetustunnit eivät ole yleisölle avoimia.

 37. Ravintola Kirkuk

  Puhoksen ostoskeskuksessa sijaitseva Kirkuk on monen mielestä kaupungin parhaimpia Lähi-idän ruokia tarjoavia ravintoloita. Hiiligrilliravintolan ruoka on sekä autenttista että edullista, ja palvelua kiitetään.

 38. Dominus Santos kehonhuolto

  Dominus Santos tarjoaa monipuolisesti kehonhuoltoa. Brasilialaissyntyinen Dan Santos hallitsee useita tekniikoita klassisesta ja urheiluhieronnasta shiatsuun ja kiinalaiseen lääketieteeseen pohjaaviin hoitoihin.

 39. Ravintola Old Jerusalem

  Lehtisaaren ostarilla sijaitseva Old Jerusalem tarjoaa Lähi-idän makuja tuoreista raaka-aineista. Hummus, falafelit ja viininlehtikääryleet tehdään käsin. Buffet-pöydästä löytyy myös runsaasti vegeannoksia.

 40. Street art -bussipysäkit

  •  17.5.19 00:00–23:45
  •  Lasitehtaantie, Riihimäki, Suomi
  •  Riihimäen kaupunki
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Riihimäen bussikatokset saavat keväällä 2019 kylkiinsä taideteoksia. Maalausurakan toteuttaa yhdessä nuorten kanssa Riihimäen kaupungin nuoriso-ohjaaja Pete ”Hende” Nieminen, joka on myös tunnettu graffititaiteilija. Maalaukseen osallistuu noin 30–40 yli 12-vuotiasta riihimäkeläisnuorta.

 41. Pop-up-tila Tellari

  Lähiöfestin pop-up-tilana Riihimäen Peltosaaressa on Tellari, pieni olohuonemainen paikka ostarilla. Lähiöfest Riihimäki -tapahtumassa sen edustalla voi haistaa ainakin lettujen tuoksun… Tule piipahtamaan myös ennen festaria – paikkaa pitävät Peltosaaren Raketin Arja Taskinen ja Paula Susitaival.

 42. Lähiöfest Riihimäki

  •  17.5.19 14:00–21:30
  •  Telluskatu 8, Riihimäki, Suomi
  •  Riihimäen kaupunki, Olohuone, Lähiöfest
  •  Lisätiedot

  Riihimäen Lähiöfestiä juhlitaan koko päivän ajan Peltosaaren koululla, jolle jätetään samalla lämpimät jäähyväiset. Lähiöfest Riihimäen aikataulu Pidätämme oikeuden muutoksiin Koulupäivä …

  Lisätietoa
 43. Lähiöfest Granipäivä

  •  23.5.19 14:00–22:00
  •  Kirkkotie 27, Kauniainen, Suomi
  •  Kauniaisten kaupunki, Lähiöfest
  •  Lisätiedot

  Lähiöfest tulee mukaan Granipäivään! Lähiöfest kommer till Granidagen! (muutokset ohjelmaan mahdollisia, mm. säävarauksen vuoksi) Aamulla / På morgonen: klo 7–9 …

  Lisätietoa
 44. Ympäristöystävällinen Granipäivä kirjastossa

  •  23.5.19 17:00–19:00
  •  Thurmaninaukio 6, Kauniainen, Suomi
  •  Kauniaisten kirjasto – Grankulla bibliotek
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Hae vinkkejä kirjastosta! Tee miniroskis Roska päivässä -liikkeen työpajassa, opi taittamaan biojätepussin tai pelaa lajittelupeliä koko perheen voimin. Jaamme siemeniä kaupunkiviljelyä varten ja lapsille puuhakirjoja, jossa oppii samalla ympäristösuojelusta. Arvauskisan palkintoina on luomuherkkuja!

 45. My2050 – elämyspeli ilmastonmuutoksesta

  •  23.9.19 00:00–23:45, 24.9.19 00:00–23:45, 25.9.19 00:00–23:45, 26.9.19 00:00–23:45, 28.9.19 00:00–23:45, 28.9.19 00:00–23:45, 29.9.19 00:00–23:45
  •  Espoonkatu 4, Espoo, Suomi
  •  Osuuskunta Visia / Visia GameFactory
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  My2050 on kaikille avoin ja ilmainen seikkailupeli, jonka teemana on ilmastonmuutos. Pelissä pelaajat seikkailevat oikeassa kaupunkiympäristössä Espoon keskuksessa tai Helsingin Töölönlahdella liikkuen. Peliaikaa on tunti. Peli sopii kaikille nuorista aikuisiin. Peliohjeet pelin verkkosivuilta.

 46. Kohti työtä tai koulutusta

  •  23.9.19 09:00–14:00
  •  Niittyrinne 5, 02270 Espoo, Suomi
  •   Espoon työllisyyspalvelut. Suomenojan Työ-ja oppimiskeskus. Niittyrinne 5, 02270 ESPOO
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Avoimet ovet pitkäaikaistyöttömille espoolaisille. Uutta virtaa ja uusia ideoita oman elämän hallintaan.
  Tervetuloa tutustumaan Suomenojan työ -ja oppimiskeskuksen työpajoihin. Tarjolla: kahvia, arvontaa ja tutustumiskierroksia.

 47. Espoo-live: Tapiolan kirjasto

  Lähiöfest-viikon arki-iltoina kaupunginosissa kiertää ESPOO-LIVE! Talk show’t puhuvat suoraan akuuteista joukkoistamalla valituista aiheista, ja työpajat etsivät paikallisia ratkaisuja, millä kaupungista tehdään parempi. Kiinnostunut järjestämään ohjelmaa? Kysy lisää: info(at)lahiofest.fi

 48. Espoo-live: Pikkulaivan kirjasto, Kivenlahti

  Lähiöfest-viikon arki-iltoina kaupunginosissa kiertää ESPOO-LIVE! Talk show’t puhuvat suoraan akuuteista joukkoistamalla valituista aiheista, ja työpajat etsivät paikallisia ratkaisuja, millä kaupungista tehdään parempi. Kiinnostunut järjestämään ohjelmaa? Kysy lisää: info(at)lahiofest.fi

 49. Pop up -järjestötila Espoon keskuksessa

  •  25.9.19 13:00–17:00
  •  Kirkkojärventie 1, Espoo, Suomi, Asemasilta
  •  Active NGOs -hanke ja alueen järjestöt
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Pop up -järjestötilassa pääset tutustumaan asuinalueesi järjestötoimintaan ja voit viettää aikaa niin kuin missä tahansa muussakin asukastilassa – kuullen, kokien ja osallistuen. Rakenna unelmiesi järjestötila legoista. Pop up -järjestötilassa vain mielikuvitus on rajana!

 50. Espoo-live: Entressen kirjasto, Espoon keskus

  Lähiöfest-viikon arki-iltoina kaupunginosissa kiertää ESPOO-LIVE! Talk show’t puhuvat suoraan akuuteista joukkoistamalla valituista aiheista, ja työpajat etsivät paikallisia ratkaisuja, millä kaupungista tehdään parempi. Kiinnostunut järjestämään ohjelmaa? Kysy lisää: info(at)lahiofest.fi

 51. Pop up -järjestötila Leppävaarassa

  •  26.9.19 13:00–17:00
  •  Muurarinkuja 1, Espoo, Suomi ViaDia Espoo
  •  Active NGOs -hanke ja alueen järjestöt
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Pop up -järjestötilassa pääset tutustumaan asuinalueesi järjestötoimintaan ja voit viettää aikaa niin kuin missä tahansa muussakin asukastilassa – kuullen, kokien ja osallistuen. Rakenna unelmiesi järjestötila legoista. Pop up -järjestötilassa vain mielikuvitus on rajana!

 52. Espoo-live: Sellon kirjasto, Leppävaara

  Lähiöfest-viikon arki-iltoina kaupunginosissa kiertää ESPOO-LIVE! Talk show’t puhuvat suoraan akuuteista joukkoistamalla valituista aiheista, ja työpajat etsivät paikallisia ratkaisuja, millä kaupungista tehdään parempi. Kiinnostunut järjestämään ohjelmaa? Kysy lisää: info(at)lahiofest.fi

 53. Kulttuurikävely Åminnen historiaan

  •  26.9.19 18:00–19:00
  •  Hans Westerlundintie 7
  •  Suur-Kauklahden asukasfoorumin valmisteluryhmä ja Kauklahti-seura
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Suur-Kauklahden asukasfoorumi ja Kauklahti-seura järjestävät kulttuurikävelyn Åminnen alueen historiaan. Kävelyn vetää Espoon kaupunginmuseon lehtori Jenni Siltainsuu.
  Torstaina 26.9.2019 klo 18-19 lähtöpaikkana Kungsgårdsskolanin piha (tiedot vielä tarkentumassa. ks. www.kauklahti.fi )

 54. Pääseminaari ‘People-Driven City’

  Kansainvälinen ‘People-Driven City’ järjestetään Dipolissa Otaniemessä. Toista kertaa järjestettävä seminaari tuo yhteen kaupunkikehittämisen huippuja. Yhteistyössä ovat mukana mm. Aalto-yliopisto, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Lähiöfest-kumppanit. Liput nyt myynnissä: Eventbrite

 55. Metro-live: Vuosaari–Matinkylä

  •  28.9.19 09:30–10:30, 28.9.19 13:00–14:00
  •  Valkopaadentie 1, Helsinki, Suomi
  •  Lähiöfest
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Talk show metrossa kahden kaupungin välillä. Puhetta kaupungista Vuosaaresta Matinkylään ja takaisin. Aiheet, puhujat ja tarkat ajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Seuraa FB:ssä @lahiofest Event ‘Metro-live 28/9’

 56. Graffititaidekävely Espoonlahdessa Actonin kanssa

  •  28.9.19 12:00–13:00
  •  Espoonlahdenkuja 4, Espoo, Suomi
  •  KAMU Espoon kaupunginmuseo
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Actonin kädenjälki oli tärkeä osa Kivenlahden 1990-lukua. Acton johdattaa kaupunkiympäristöön taiteilijakävelyllä la 28.9. Lähtö klo 12 Espoonlahden uimahallin pääovelta. Acton maalaa uusintatyön 1990-luvulta Espoonlahdenrannan alikulkutunneliin Espoo-päivänä la 31.8. Tervetuloa seuraamaan!

 57. Lähiöfest ‘Tori’ Matinkylä

  •  28.9.19 12:00–18:00
  •  Tiistilänkuja 4, Espoo, Suomi
  •  Espoon kaupunki, Lähiöfest
  •  Lisätiedot

  Espoon kaupunki avaa Tori-tapahtuman Matinkylään Tiistilän kouluun syyskuun viimeisenä lauantaina. Kaikille avoin yleisötapahtuma huipentaa koko Lähiöfest2019-viikon Espoossa. Lähiöfest 2019 Toritapahtuman …

  Lisätietoa
 58. Tapiolan arkkitehtuurikävely

  Kävely johdattaa ikonisen puutarhakaupungin ytimeen. Tule tutustumaan Tapiolan historiaan sekä vanhaan ja uuteen arkkitehtuuriin oppaan johdolla. Lähtö Näyttelykeskus WeeGeen pääovelta. Vapaa pääsy. Kävely on osa Design+WeeGee -tapahtumaa. Kuva: Teuvo Kanerva / EKM.

 59. Olarin 50-vuotisjuhla

  Olarin kaupunginosan rakentamisen aloittamisesta on tänä vuonna kulunut 50 vuotta! Juhlassa on ohjelmaa kaikenikäisille: Lars Lönnqvistin valokuvanäyttely, askartelua ja pihapelejä, kulttuurikahvila, koulun musiikkiluokat, Innovarch Oy:n esitys koulun korjauksesta, historiakatsaus, Olarin räppileidit, kaupunginjohtaja Mäkelän tervehdys, OVO:n esitys ja paljon muuta! Taustavoimina mm. Olari-Seura ry, Olarin kansalliset seniorit ry, MLL:n Etelä-Espoon osasto, Olarin eri partiolippukunnat, Olarin seurakunta, Päivänkehrän koulun musiikkiluokat ja OVO Olarin Voimistelijat sekä yksityiset olarilaiset. Tilaisuus on maksuton.

 60. Kulttuurikierros metrossa

  •  28.9.19 15:00–17:00
  •  Ahertajantie 5, Espoo, Suomi
  •  EMMA Espoon modernin taiteen museo ja Espoon kaupunginmuseo
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Kierroksella kuulet Länsimetron asemilla sijaitsevista taideteoksista, arkkitehtuurista ja alueen historiasta. Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Osallistujille suositellaan HSL:n lippua. Lähtö Näyttelykeskus WeeGeeltä. Koerros päättyy Matinkylän asemalle. Vapaa pääsy. Kuva Dina Hasan / EMMA

 61. Matalan kynnyksen vinkkaustapahtuma

  •  29.9.19 10:00–15:00
  •  Hansakallio 2, 02780 Espoo, Suomi
  •  Kauklahden kirjasto
  •  Kestolinkki

  Ongelmia tai kysymyksiä kirjastonkäytöstä? Etsitkö luettavaa, mutta kaikki mielekäs on jo perattu läpi? Haluaisitko aloittaa lukuharrastuksen uudestaan, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Tervetuloa tutustumaan kirjaston nykypalveluihin ja kokoelmiin matalalla kynnyksellä.

 62. Livemusaa, taidetta, koruja ym.

  •  29.9.19 12:00–15:00
  •  Karakalliontie 10, 02620 Espoo
  •  Studio Mirette
  •  Kestolinkki

  Myynnissä tauluja , koruja , kortteja , hiustuotteita sekä paikalla livemusiikkia (säävarauksella)

 63. Pihapelejä nuorille

  •  29.9.19 12:00–15:00
  •  Hansakallio 2, 02780 Espoo, Suomi
  •  Kauklahden Kirjasto
  •  Kestolinkki

  Tervetuloa mukaan pelailemaan erilaisia pihapelejä kirjaston edustan kentälle. Ohjaajana kirjastolainen. Mukana myös lekkimielinen kilpailu, jossa parhaat palkitaan. Sään salliessa pelit ulkona, sateen osuessa pelit virtuaalisesti PlayStationilla kirjaston sisällä.

 64. Esittelyssä kutsukyyti – HSL & ViaVan

  Esittelyssä uusi kutsukyyti -palvelu, joka toimii Espoon itäosissa arkisin kello 7–21. Palvelun tarkoituksena on tarjota uusia liikkumisen ratkaisuja etenkin matkaketjujen ensimmäisille ja viimeisille osuuksille. Palveluntarjoaja ViaVan on Euroopan johtavia kutsuohjattujen liikkumispalveluiden toteuttajia. Kutsukyyti tilataan sovelluksella ja avajaistarjouksena kyyti maksaa 2 euroa 15. lokakuuta 2019 asti. Matkan hinta näkyy sovelluksessa ennen matkan varaamista.
  Paikalla kutsukyyti -bussi ja ViaVanin ja HSL:n edustajia. Kerromme palvelusta ja jaamme promootiokoodin sisältäviä flaijereita ja muuta mukavaa!

 65. Olarin terveysluontopolku

  •  29.9.19 14:00–15:00
  •  Kuusikallionkuja 4, 02210 Espoo, Suomi
  •  Olari-Seura ry
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Terveysluontopolku on luontopolku jonka rasteille on ”tiivistetysti” kerätty luonnon terveysvaikutuksia. Olari-Seura ry järjestää opastetun kävelyn Olarin terveysluontopolulla. Polku n. 2,4 km pitkä – kokonaisuudessaan kävelyä kertyy vajaa kolme kilometriä. Kävelyn kesto on n. tunti. Polku kulkee Espoon keskuspuiston Kokinmetsässä olevia pikkupolkuja pitkin, joten se ei ole esteetön. Mahdollisuus omien eväiden nauttimiseen. Kokoontuminen Olarinkadun ja Ylimäentien kulmassa olevalla parkkipaikalla. Polku on opastettu, joten myös omatoiminen tutustuminen on mahdollista.

 66. Play Your Note – There is Hope -monitaideteos

  •  29.9.19 14:00–16:00
  •  Siltakatu 11, Espoo, Suomi
  •  Helinä Rautavaaran museo
  •  Lisätiedot
  •  Kestolinkki

  Paradox Box luo mediataiteilija Niko Tiaisen kanssa ilmastonmuutosta käsittelevän tilan Helinä Rautavaaran museoon. Multimediakonsertin “hiekkalaatikossa” yleisö pääsee vaikuttamaan teoksen kulkuun.
  Musiikki: Eero Savela ja Aakusti Oksanen
  Visuaalit, suunnittelu ja ohjelmointi: Niko Tiainen

 67. Retki Perkkaan pitkään historiaan

  Kävelyretki jolla tutustutaan Perkkaan lähes 500 vuotta vanhaan historiaan. Oppaina tilan viimeisen isännän perilliset. Kävely perustuu Leppävaara-seuran julkaisemaan tuoreeseen historiakirjaan “Leppävaaran ytimessä”. Kokoontuminen ja lähtö Perkkaan asukaspuistossa, Majurinpolku 3.

Tältä alueelta ei löytynyt hakuehdoillasi ainuttakaan tapahtumaa. Kokeile muuttaa valintojasi tai katso kaikki tapahtumat.

Tältä alueelta ei löytynyt hakuehdoillasi ainuttakaan tapahtumaa. Kokeile muuttaa valintojasi tai katso kaikki tapahtumat.