#lähiöfest2017, 25/9–1/10, Helsinki

Toreilla tavataan

  • 15.6.2017

RM


Ruokaa, taidetta, tanssia, laulua, kaupantekoa, käsillä tekemistä, kaupungin uudistumista, yhdessäoloa ja uusia kohtaamisia. Kaikkea tätä tuovat mukanaan festivaaliviikonlopun tapahtumatorit!

Näin ‘Toreista’ kertoo Helsingin kaupunki:

(Huom. Tietoja päivitetty 1.7.2017)

Kaupunki on kohtaamisia varten! Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöfest2017 nostaa lähiöt valokeilaan ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista.

Helsingin kaupunki avaa festivaaliviikonloppuna neljä tapahtumatoria, joilla koetaan kehittyvä kaupunki, syödään yhdessä ja taiteillaan kaupunkitilassa.

Vuosaaren tapahtumatori lauantaina 30.9. klo 10−14 Vuotalolla ja Vuosaaren lukiolla (Vuosaarentie 7)

Malmin tapahtumatori lauantaina 30.9. klo 14−18 Malmitalolla (Ala-Malmin tori 1) ja Ala-Malmin puistossa

Haagan tapahtumatori sunnuntaina 1.10. klo 10−14 Pohjois-Haagan yhteiskoululla (Pietari Hannikaisen tie 6)

Herttoniemen tapahtumatori sunnuntaina 1.10. klo 14−18 Herttoniemenrannan ala-asteella ja liikuntahallissa (Petter Wetterintie 5)

Tapahtumatoreilla tutustutaan kaupungin muutokseen ja siihen, millaista tulevaisuuden Helsinkiä lähiöissä rakentuu. Kaikilla toreilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten ennakkopajoissa kuvittaman pöytäliinan ääressä. Toreilta löytyy myös katettu oleilutila, jossa voi kuunnella kulmalavan puheenvuoroja ja ohjelmaa. Katutaidekesä jatkuu toreilla syksyyn, ja kaupunkilaiset pääsevät myös itse taiteilemaan terveisensä lähiöihin.

Kullakin torilla on lisäksi omaa alueeseen liittyvää ohjelmaansa. Malmitalolla torikävijät kutsutaan liikkeelle tanssin tahtiin ja laulamaan lauluja itsenäisen Suomen historian varrelta. Pohjois-Haagassa taikahiekkalaatikko kutsuu aikuisenkin leikkimään. Herttoniemessä markkinapöytien ääreen mahtuu lähiruokaa, käsityötä ja kirpparikierrätystä. Vuotalolla pääsee rakentamaan Meri-Rastilaa Minecraft-pelissä. Lapsille on luvassa tekemistä liikuntahulinoista musisointiin.

Myös Lähiöfest2017-yhteistyökumppanit ovat mukana eri tavoin Toreilla. Esimerkiksi Vahanen hurauttaa paikalle Remonttirekallaan, ja K-Market avaa pop-up-ravintolan Vuosaaren lukioon.

Tapahtumatorit ja niiden ohjelma ovat ilmaisia. Toreilla voi lisäksi olla myytäviä tuotteita tai palveluita. Torit rakentuvat sisä- ja ulkotiloihin. Tapahtumatorit ovat osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Yritykset, yhdistykset ja asukkaat kutsuttiin ehdottamaan toreille ohjelmaa kesäkuun aikana verkkolomakkeella. Ehdotuksia lähettäneisiin toimijoihin otetaan yhteyttä heinäkuun aikana. Torien ohjelma päivittyy kesän aikana ja tarkka ohjelma julkaistaan elo-syyskuussa. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden sisältöjen valintaan ja ohjelman muutoksiin.

Tapahtumatorit tunnistat reitin varrella ilmapalloista, toreilla tavataan!

Lisätietoja: Helsingin kaupungin osuutta festivaalilla koordinoi Jenni Peisa Helsingin kaupungin Lähiöprojektista.

Yhteydenotto: jenni.peisa(at)hel.fi