#lähiöfest
paikallisuuden
puolesta

30/9/17 & 1/10/17: Toreilla tavataan

  • 28.9.2017


Huom.  Lähiöfest2017-ohjelmaa / Program from Lähiöfest2017 

Festivaaliviikonloppuna tapahtumatoreilla on esityksiä, yhdessä syömistä, kaupungin uudistumista, keskusteluja ja tekemistä lapsille. Tutustu ohjelmaan ja lähde kierrokselle kaupunginosiin.

Näin ‘Toreista’ kertoo Helsingin kaupunki:

(Huom. Tietoja päivitetty 15.9.2017)

Kaupunki on kohtaamisia varten! Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöfest2017 nostaa lähiöt valokeilaan ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista. Helsingin kaupunki avaa festivaaliviikonloppuna neljä tapahtumatoria kohtaamispaikoiksi lähiöihin. Toreilta löytyy tekemistä koko perheelle. Tuoreimmat ohjelmatiedot löydät Facebook-tapahtumista:

Vuosaaren tapahtumatori lauantaina 30.9. klo 10−14 Vuotalolla ja Vuosaaren lukiolla (Vuosaarentie 7) – Facebookissa

Malmin tapahtumatori lauantaina 30.9. klo 14−18 Malmitalolla (Ala-Malmin tori 1) ja Ala-Malmin puistossa – Facebookissa

Haagan tapahtumatori sunnuntaina 1.10. klo 10−14 Pohjois-Haagan yhteiskoululla (Pietari Hannikaisen tie 6) – Facebookissa

Herttoniemen tapahtumatori sunnuntaina 1.10. klo 14−18 Herttoniemenrannan ala-asteella ja liikuntahallissa (Petter Wetterintie 5) – Facebookissa

Kaikilla toreilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan nauttimaan joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja.

Syödään yhdessä Lähiöfest2017-toreilla – Tapahtuma Facebookissa

Toreilla tutustutaan kaupungin muutokseen ja siihen, millaista tulevaisuuden Helsinkiä lähiöissä rakentuu. Tule mukaan vaikuttamaan asuinalueesi kehitykseen, katsomaan mitä asuinalueellasi tulevaisuudessa tapahtuu ja kuinka Helsinki kasvaa ja tiivistyy kestävästi. Kaupunkiympäristön asiantuntijat ovat paikalla keskustelemassa askarruttavista kysymyksistä.

Kaupunkikehityksen miniseminaareissa puhuttavat lähiöiden ajankohtaiset aiheet: Kuka tarvitsee korkeaa rakentamista? Voiko Helsingillä olla useampiakin keskustoja? Mitä mahdollisuuksia täydennysrakentamisessa voi olla taloyhtiöille?

Miniseminaarit Lähiöfest2017-toreilla – Tapahtuma Facebookissa

Kulmalavojen ohjelmassa kuullaan lisäksi pormestari Jan Vapaavuoren ja kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäen puheenvuoroja, näkökulmia Lähiöfest-tapahtuman toimijoilta sekä muita ohjelmanumeroita. Ohjelmaa voi seurata katetusta oleilutilasta.

Kullakin torilla on lisäksi omaa alueeseen liittyvää ohjelmaansa. Vuotalolta löytyy tekemistä koko perheelle tarrojen tuunauksesta musisointiin. Malmitalolla torikävijät kutsutaan liikkeelle tanssin ja laulun tahtiin. Pohjois-Haagassa lapset temppuilevat liikuntahulinoissa ja taikahiekkalaatikko kutsuu aikuisenkin leikkimään. Herttoniemestä löydät lähiruokaa, kirpparikierrätystä ja käsillä tekemistä. Terveisiä lähiöihin voi taiteilla torien katutaideseinille.

Myös Lähiöfest2017-yhteistyökumppanit ovat mukana eri tavoin Toreilla. Esimerkiksi Vahanen hurauttaa paikalle Remonttirekallaan, ja K-Market avaa pop-up-ravintolan Vuosaaren lukioon.

Tapahtumatorit ja niiden ohjelma ovat ilmaisia. Toreilla voi lisäksi olla myytäviä tuotteita tai palveluita. Torit rakentuvat sisä- ja ulkotiloihin. Tapahtumatorit ovat osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Torien tuoreimmat ohjelma- ja aikataulutiedot täydentyvät Facebook-tapahtumiin.

Tapahtumatorit tunnistat reitin varrella ilmapalloista. Hae pallo mukaasi, toreilla tavataan!

Lisätietoja: Helsingin kaupungin osuutta festivaalilla koordinoi Jenni Peisa Helsingin kaupungin Lähiöprojektista. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.

Yhteydenotto: jenni.peisa(at)hel.fi