#lähiöfest
paikallisuuden
puolesta

29/9/17 ‘People-Driven City’-seminaari

  • 27.9.2017

PopBrixton / RM


  • Paikka 2017: Helsingin yliopiston pääjuhlasali
  • Aika 2017:  10–18 (muutokset mahdollisia)
  • Kielet:  suomi (aamupäivä) & englanti (iltapäivä)
  • Liput 2017:  145€, Early Bird 85€ (sis. alv.) via Eventbrite
  • Opiskelijat, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten edustajat sekä kaupunkiaktivistit voivat hakea sponsoroitua lippua hintaan 55€. Ota yhteyttä järjestäjiin: info(at)lahiofest.fi
  • Haluatko tulla auttamaan seminaarin järjestelyissä tai Lähiöfest2017-tapahtumissa vapaaehtoisena? Otamme tiimiin rajatun määrän vapaaehtoisia, jotka pääsevät seminaariin maksutta. Ota yhteyttä: info(at)lahiofest.fi
  • Seuraa 2017:  Facebook ‘People-Driven City’

Read about ‘People-Driven City’ 2017 in English

Ohjelma 2017

9:00–10:00 rekisteröinti ja kahvia

I OSA 10:00–13:15 – suomeksi

seminaarin avaus Katja Lindroos, tuottaja, Lähiöfest2017

Anni Sinnemäki, apulaispormestari, Helsingin kaupunki

Keskustelu: Matti Apunen, johtaja, EVA, Pasi Kuoppamäki, pääekonomisti, Danske Bank, Anni Sinnemäki, apulaispormestari, Helsingin kaupunki
– moderaattori Mikko Numminen, journalisti

Mari Vaattovaara, professori, Helsingin yliopisto

Keskustelu: Erkki Heikkinen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma, Katja Soini, muotoilujohtaja, Vahanen-yhtiöt, Jaakko Särelä, Principal Consultant, Reaktor
– moderaattori Reetta Räty, journalisti

Keskustelu: Aram Aflatuni, Co-Founder, Gutsy, Emilia Palonen, Senior Lecturer, Helsingin yliopisto, Pauliina Seppälä, perustaja, Yhteismaa, Olli Sirén, toimitusjohtaja, Miltton Creative
– moderaattorit Susani Mahadura & Yagmur Özberkan, journalisteja

lounas alk. n. 13:15 *

II OSA 14:15–18:00 – in English

Egbert Fransen, Director, Pakhuis de Zwijger

Keskustelu: Philippe Castaing, Chief Curator, MakeShift, Simon van Dommelen, Director, LOLA, Jaanus Juss, Director, Telliskivi Creative City
– moderaattorit Hanna Harris, johtaja, Archinfo Finland & Tuomas Toivonen, arkkitehti, NOW Office

Madeleine Nobs, Business Developer, NCC Building

kahvitauko 20 min, alk. n. 16:30

Xander Vermeulen Windsant, Architect, XVW architectuur

Kees Christiaanse, Urban Planner & Architect, KCAP

 

*omatoiminen; järjestäjät antavat osallistujille vinkkejä lähellä olevista lounaspaikoista 

 

Lähiöfest2017-viikon pääseminaari on kaikille, joita kiinnostaa kaupunkien tulevaisuus!

‘People-Driven City’ katsoo kaupungin muutosta ihmisten näkökulmasta: miten alueiden arvoon ja identiteettiin voidaan vaikuttaa, miten yrittäjyys ja sosiaalinen vastuu voivat kohdata, miten lähiöiden korjauksia voidaan tehdä kestävästi ja ihmiset huomioiden sekä mihin kaupunkimme ovat matkalla ja mitä voimme oppia muualta.

 

Helsinki City Plan Visualisation

Kysymyksiä tarkastellaan sekä ‘ylhäältä alas’- että ‘alhaalta ylös’-näkökulmista, ja etsitään keinoja niiden tuomiseksi lähemmäksi toisiaan.

Seminaari tuo kaupunkisuunnittelun ja -aktivismin kansainväliset suunnannäyttäjät Helsinkiin, monet ensimmäistä kertaa, kertomaan kokemuksistaan ja käymään keskustelua täkäläisten tekijöiden ja vaikuttajien kanssa.

Kaupunkien muutos erityisesti lähiöissä on koko Eurooppaa yhdistävä ajankohtainen teema ja haaste. Syyskuun lopussa toivotamme tämän keskustelun tervetulleeksi Helsinkiin!

Teemoja 2017

© Marcel van der Burg

Lähiöiden korjaaminen on urakka kaikkialla Euroopassa. Sotien jälkeen rakennetut kerrostaloalueet vaativat uudenlaisia ratkaisuja, jotta ne voisivat palvella asukkaita ja yhteisöjä 2010-luvulla ja tulevaisuudessakin.

Seminaarissa esitellään kaksi palkittua esimerkkiä Euroopasta. Arkkitehtuurimaailman arvostetuimpiin kuuluvan Mies van der Rohe -palkinnon sai tänä vuonna – ei suinkaan uusi rakennus tai asuinalue vaan suuren mittakaavan lähiökorjaus Amsterdamissa. Valtavan 60-luvun kerrostalokokonaisuuden korjaus toteutettiin tavalla, joka mahdollisti asumisen edullisesti ja samalla nosti alueen haluttavuutta huomattavasti.

Ruotsissa lähiöt ovat jatkuvasti tapetilla. Ns. ‘Miljonprogrammet’ sai aikaan nimensä mukaisesti miljoona asuntoa eri puolille Ruotsia. Nyt lähiöissä on monia ratkaistavia kysymyksiä kestävän kehityksen ratkaisuista sosiaaliseen hyvinvointiin ja maineeseen. Seminaarissa esitellään pohjoismaisen Nordic Built Challenge -palkinnon Ruotsissa voittanut Fittja People’s Palace Tukholmasta.

 

RM

Yrittäjyys ja yhteisöt ovat kaupunginosien ja lähiöiden elinvoimalle yhtä tärkeitä kuin rakennukset ja ympäristöt, joissa ihmiset voivat toimia. Kaupunkeihin muuttaa yhtä useampi eri maiden sisällä, ja juuri kaupungit ovat paikkoja joihin tullaan muutettaessa ulkomailta. Kulttuurien moninaisuus ja muutosten nopeus vaativat uudenlaista ketterää ja organisoitua ruohonjuuritoimintaa.

Seminaari tuo esimerkin Lontoon Brixtonista. Brixton on yksi sosioekonomisesti haasteellisia kaupunginosia Isossa-Britanniassa. MakeShift-nimisen yrityksen vetämä PopBrixton on tarjonnut alueelle uudenlaisen ratkaisun. Se toimii paitsi ravintola- ja viihdekeitaana myös katalysaattorina alueen yrittäjille ja sellaisiksi haluaville. Paikasta on lyhyessä ajassa tullut suosittu vierailukohde.

Toinen esimerkki tulee Amsterdamista, jossa entinen vankila muutettiin uudenlaiseksi kulttuuri- ja startup-keskukseksi, jossa turvapaikanhakijat voivat oppia uusia taitoja, kontaktoitua paikallisten kanssa ja saada osaamisensa esille. Lola Lik avautui vasta tämän vuoden helmikuussa, mutta se on huomattu jo laajasti kansainvälisessä mediassa.

 

RM

Top-down meets bottom-up on koko seminaarin kantava teema: miten nopeasti muuttuvaa kaupunkia voidaan ohjata ilman kahlitsemista, miten paikallisesta tekemisestä voi kasvaa kokonaisten alueiden arvoon vaikuttavaa toimintaa. Avoimen ja demokraattisen kaupungin teemat nousevat seminaarin keynote-puhujien – Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäen,  kaupunkisuunnittelija ja arkkitehti Kees Christiaansen ja Pakhuis de Zwijger -keskuksen johtaja Egbert Fransenin – esityksissä.

 

Restaurant Day / Tuomas Sarparanta

Seminaarissa tarkastellaan myös viimeaikaisia tutkimuksia eri alueiden arvon kehityksestä ja ihmisten asumistoiveista sekä kysymyksiä kaupunginosien identiteeteistä. Identiteetti on viime kädessä kaupunkilaisten itsensä tekemä. Siksi hyvä kaupunki on aina ‘ihmisten vetämä’.

Puhujat 2017

‘People-Driven City’ -seminaarin ensimmäiset puhujat ovat vahvistaneet tulonsa! Lisää puhujia julkistetaan elokuun aikana.

Read about the speakers in English!

Anni Sinnemäki

Kuva: Pertti Nisonen

Deputy Mayor for Urban Environment, City of Helsinki

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (FI) nimitettiin tehtäväänsä kesäkuussa 2017. Hän toimi eduskunnassa kansanedustajana 15 vuotta, joista kaksi vuotta työministerinä. Helsingin kaupunginvaltuutettuna hän toimi vuodesta 2005 vuoden 2014 loppuun. Helsingin kiinteistötoimesta ja kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi hänet nimitettiin joulukuussa 2014. Anni Sinnemäki on tehnyt sanoituksia Ultra Bra -yhtyeelle ja julkaissut kaksi runokokoelmaa. Hän on valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan venäläinen kirjallisuus.

Kees Christiaanse

© R. Broekhuijsen

Urban planner & Architect, Future Cities Laboratory Programme Leader, founder and partner of KCAP

Kaupunkisuunnittelija ja arkkitehti Kees Christiaanse (NL) lukeutuu aikamme vaikutusvaltaisimpiin kaupunkivisionääreihin. Hänen toimistonsa KCAP:n töitä on esimerkiksi kaavan suunnittelu Hampurin HafenCityyn, jota käydään katsomassa kaikkialta maailmasta. Satama-alueiden muuttaminen eläviksi kaupunginosiksi on yksi KCAP:n vahvoista osaamisalueista. Christiaanse vetää kaupunkisuunnittelun ohjelmaa ETH Zürichissä, joka sijoittuu vuodesta toiseen kansainvälisten yliopistojen ranking-listojen kärkikymmenikköön.

Kees Christiaanse saapuu seminaariin Aalto-yliopiston kutsusta.

Xander Vermeulen Windsant

Architect and founder of XVW architectuur

Arkkitehti Xander Vermeulen Windsant (NL) vetää toimistoaan XVW architectuur, jonka vahvuuksia ovat olleet erityisesti asumisen ratkaisut eri mittakaavoissa. Hän työskenteli yhteistyössä NL Architectsin kanssa Kleiburgin projektissa Amsterdamin Biljmermeerin lähiössä. Projekti toi XVW architectuurille ja NL Architectsille tämän vuoden Mies van der Rohe -palkinnon, joka on Euroopan arvostetuin tunnustus uudelle arkkitehtuurille.

Xander Vermeulen Windsant saapuu seminaariin Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kutsusta.

Madeleine Nobs

Photo: NCC

Business Developer, Sustainable Business, NCC Building

Madeleine Nobs (SWE) on taustaltaan arkkitehti ja työskentelee NCC Buildingissä Sustainable Business-yksikössä. Hän tulee kertomaan NCC:n Fittja People’s Palace -lähiökorjauksesta, jossa ns. miljoonaohjelman mukaan rakennetussa lähiöissä saatiin toteutettua mittavia asuintalojen korjauksia kestävästi, taloudellisesti ja ihmiset huomioon ottaen. Fittja People’s Palace voitti Nordic Built Challenge -kilpailun Ruotsissa vuonna 2013.

Madeleine Nobsin tuo seminaariin Lähiöfest2017-yhteistyökumppani NCC.

Egbert Fransen

Photo: Michiel Goudswaard

Director at Pakhuis de Zwijger

Egbert Fransen (NL) on pitkän linjan yrittäjä ja kaupunkivaikuttaja. Hän johtaa perustamaansa Pakhuis de Zwijger -keskusta Amsterdamin ydinkeskustan tuntumassa. Rakennus toimii paitsi luovien alojen yritysten toimitilana myös avointen ja ilmaisten tapahtumien ja keskustelujen näyttämönä. Pakhuis de Zwijgerin ohjelmatarjonta tarkastelee urbanismia monista eri näkökulmista pitäen keskiössä aina kansalaisen ja tämän mahdollisuuden vaikuttaa kaupunkiinsa.

Egbert Fransenin tuloa Helsinkiin tukee Alankomaiden suurlähetystö.

Mari Vaattovaara

Professor of Urban Geography, University of Helsinki

Mari Vaattovaara (FI) on kaupunkimaantieteen professori ja varadekaani Helsingin yliopistossa. Hän toimii Suomen ensimmäisen kaupunkitutkimuksen ja suunnittelun maisteriohjelman vetäjänä. Hänen tutkimustyönsä on suuntautunut kaupunkialueiden sosiaalisiin ja tilallisiin kysymyksiin, segregaatioon, maahanmuuttoon, asumistoiveisiin ja -valintoihin sekä asuntopolitiikkaan. Hänelle myönnettiin arvostettu Helsingin yliopiston Snellman-mitali vuonna 2013.

Philippe Castaing

Chief curator and connector at MakeShift

Philippe Castaing (UK/FR) on sarjayrittäjä sosiaalisten yritysten saralla. Castaingilla on 20 vuoden kokemus Lontoon hotelli- ja ravintola-alalta sekä kiinteistöjen kehittämisestä. Opiskeltuaan School of Social Entrepreneursissa hän päätti omistautua paikallisten yhteisöjen voimauttamiseen yrittäjyyden kautta. Castaing vetää MakeShift-yritystä, jonka projekteja on paitsi PopBrixton myös vasta avattu Peckham Levels.

Simon van Dommelen

© Hapé Smeele

Initiator & director, LOLA

Simon van Dommelen (NL) vetää Amsterdamissa yhdistystä, joka etsii tyhjiin ja vajaakäytössä oleviin tiloihin uusia toimintoja erityisesti paikallisista yhteisöistä. LOLAlla on useita projekteja ympäri Amsterdamia. Tunnetuimmaksi on tullut Lola Lik (lik = slangisana vankilalle), joka on perustettu tyhjään vankilaan Bijlmerbajesiin. Amsterdamin kaupunki tilasi LOLAlta toimintamallin, jolla voitaisiin tukea turvapaikanhakijoiden työllistymistä. Lola Likin tavoitteena on tuoda pakolaiset osaksi Amsterdamin luovia yhteisöjä.

Simon van Dommelenin tuloa seminaariin tukee Suomen Benelux-instituutti.

Jaanus Juss

Founder and CEO of Telliskivi Creative City

Jaanus Juss (EE) vetää Telliskivi Creative Cityä Tallinnassa Virossa. Telliskivi on palkittu, uudenlainen luovien alojen toimijoiden keskus, joka sijaitsee neuvostoajalta peräisin olevassa teollisessa kiinteistössä. Paikka oli vuosien varrella päässyt pahasti ränsistymään, mutta tänään alueella on elämää: kymmenessä rakennuksessa toimii Jussin kuratoimana 250 yritystä ja työskentelee noin tuhat henkeä. Jaanus Juss on mukana myös Arctic Real Estate -yrityksessä Managing Partnerin asemassa. Ennen Telliskiveä hän oli COO Eastern Europe Real Estate Investment Fundissa.

Jaanus Jussin tuloa seminaariin tukee Viron suurlähetystö.

Pauliina Seppälä

Entrepreneur, activist and founder of Yhteismaa

Pauliina Seppälä (FI) on yrittäjä ja maailmanmuuttaja, joukkoistamisen ja co-creation-ajattelun asiantuntija. Hän on yksi Suomen isoimman joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:n sekä useista digitaalisista ja yhteisöllisistä hankkeista tunnetun Yhteismaan perustajista. Yhteismaan kierrätyskarnevaali Siivouspäivä ja naapurustojen sosiaalinen media ovat palkittuja sosiaalisia innovaatioita. Seppälä on valittu vuoden yhteiskuntatieteilijäksi 2016 sekä Kauppalehden listauksessa vuoden 100 vaikutusvaltaisimman suomalaisen joukkoon 2015.

 

Erkki Heikkinen

CEO, Kiinteistömaailma Oy

Erkki Heikkinen (FI) on työuransa aikana päässyt osallistumaan asuntorakentamiseen ja asumisen koko kaareen. Nuoren työmaamestarin saappaista matka on jatkunut rakennusliikkeiden laatupäällikön, markkinointipäällikön, asiakaspalvelujohtajan ja hankekehitysjohtajan tehtävistä kodinvaihdon palveluihin, kiinteistönvälitykseen. Vuodesta 2015 Heikkinen on johtanut Kiinteistömaailma-ketjua, jolla on noin 100 yrittäjävetoista asuntomyymälää eri puolilla Suomea.

People-Driven City –seminaarin yhtenä pääyhteistyökumppanina toimii Kiinteistömaailma.

Katja Soini

Design Director, Vahanen-yhtiöt

Taiteen tohtori Katja Soini (FI) vastaa Vahanen-yhtiöissä palvelumuotoilusta liittyen erityisesti lähiöuudistamiseen ja korjausrakentamiseen. Hän on asukaslähtöisyyden ja yhteistoiminnan pioneeri, joka on tuonut asukkaiden ääntä kuuluviin korjausrakentamisen kentällä. Katja työskentelee Vahasella muotoilujohtajana.

Lähiöfest2017-tapahtuman yksi pääyhteistyökumppaneista on Vahanen.

Pasi Kuoppamäki

Chief Economist, Danske Bank

Pasi Kuoppamäki (FI) on talouden syväosaaja, joka on edennyt urallaan tutkijasta sijoittajaviestintä- ja compliance -tehtävien kautta pankkiekonomistiksi. Hän on toiminut Danske Bankin pääekonomistina vuodesta 2010. Alkujaan Postisäästöpankkina toimintansa aloittaneelle Danske Bankille kuluva vuosi on 130-vuotisjuhlavuosi Suomessa.

Matti Apunen

Director, EVA

Matti Apunen (FI) on Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja ja sitä ennen pitkäaikainen journalisti. Hän on ollut mm. Aamulehden vastaava päätoimittaja ja Yleisradion Jälkiviisaat- ja Pressiklubi-ohjelmien säännöllinen vieras. Oman todistuksensa mukaan Apunen on umpikaupunkilainen, Tampereen Peltolammin karheankauniin lähiön kasvatti.

Emilia Palonen

Photo: Milla Talassalo

Senior Lecturer, University of Helsinki, PhD (Essex)

Emilia Palonen (FI) on kehittänyt lähidemokratiaa ja yhteishallintoa Maunulan 60-lukuisessa lähiössä Helsingissä uudella tavalla asukkaana ja toimintatutkijana 2010-luvulla. Osallistumisen, kaupungin symbolipolitiikan ja populismin lisäksi Palonen on kirjoittanut siitä, miten lähidemokratian ydin piilee palvelujen järjestämisessä. Yliopistonlehtorina hän opettaa politiikantutkimusta Helsingin yliopistossa ja tekee yhteistyötä esimerkiksi lukioiden kanssa. Monitieteistä ja yhteisötaiteesta ammentavaa kaupunkitutkimusta hän oppi Bauhaus Kollegissa Dessaussa, Saksassa.

Olli Sirén

CEO, Miltton Creative, urban activist

Olli Sirén (FI) on toistuvasti palkittu ideoija ja aikaansaaja, joka tällä hetkellä luotsaa toimitusjohtajana Miltton Creative -markkinointiviestintätoimistoa. Sirénin kädenjälki ja energia näkyy esimerkiksi Ravintolapäivässä ja Aleppon kellot -ilmiössä. Sirénin ajatuksissa kaupunki on alusta kohtaamisille, joista voi syntyä mitä vaan.

Jaakko Särelä

Principal Consultant / Senior Data Scientist, Reaktor

Jaakko Särelä (FI) on kokenut keinoälytutkija, joka sekä suunnittelee että toteuttaa vahvalle teoreettiselle perustalle rakennettuja älykkäitä järjestelmiä Reaktorilla. Vapaa-aikaansa hän omistaa kaupunkiaktivismille Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmän kautta.

Aram Aflatuni

Journalist, Producer, Activist / Co-Founder in Gutsy

Aram Aflatuni (FI) on pitkän linjan media-ammattilainen. Hänen tuottamansa elokuva “Tuntematon Pakolainen” Euroopan pakolaiskriisistä voitti Tampereen elokuvafestivaalien pääpalkinnon vuonna 2016. Aflatuni on toiminut kouluttajana useiden kaupunkien ja järjestöjen kanssa tehdyissä hankkeissa, joissa lisätään nuorten yhteiskunnallista osallisuutta. Aflatuni on myös perustajajäsen yrityksessä Gutsy, joka keskittyy kansainvälisiin rauhaa edistäviin mediahankkeisiin.

Moderaattorit 2017

Mikko Numminen

Mikko Numminen (FI) on helsinkiläinen toimittaja. Hän on työskennellyt Image-lehden päätoimittajana 2003-2013 ja kirjoittanut useita kaupunkikulttuuria käsitteleviä juttuja myös muun muassa Suomen Kuvalehteen. Tällä hetkellä Numminen toimii Viini-lehden päätoimittajana. Nummisen artikkeleita löytyy osoitteesta numminen.org.

Reetta Räty

Reetta Räty (FI) on helsinkiläinen toimittaja ja yrittäjä Räty kirjoittaa mm. Imageen ja Ylelle, ja lisäksi hän tekee tutkimusprojekteja Itä-Helsingissä yhdessä tutkijoiden kanssa. Parhaillaan meneillään olevaa monikielisyyteen liittyvää hanketta tehdään yhdessä Rastilan koulujen kanssa. Rätyllä on kaksi kouluikäistä tytärtä ja juuri nyt hän on kiinnostunut suomalaisen peruskoulun tulevaisuudesta, some-hölinästä, rockmusiikista ja Aasiasta.

Susani Mahadura & Yagmur Özberkan

Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan (FI) ovat Yle Puheen Mahdura&Özberkan-ohjelmasta tuttu toimittajakaksikko. Ohjelmassa päivitetään käsitettä suomalaisuudesta vuodelle 2017. Susani on kotoisin Luusniemeltä ja luonnehtii itseään “ylpeästi Savon srilankalaiseksi”. Yagmur on syntyjään turkkilainen ja näkee itsensä nykyisin “Turun turkkilaisena”.  Keväällä Image-lehti valitsi heidät “Imagen sankareiksi” uuden keskustelukulttuurin rakentamisesta maahanmuuton ympärille.

Hanna Harris

Photo: Niklas Mäkelä

Director, Architecture Information Centre Finland

Hanna Harris (FI) on kuraattori, tuottaja ja tutkija, jolla on yli 15 vuoden kokemus taiteiden ja urbaanin kulttuurin kansainvälisiltä kentiltä. Hän on työskennellyt mm. Suomen Lontoon-instituutin taide- ja kulttuuriohjelman vetäjänä ja Helsinki Design Weekin ohjelmajohtajana. Hän on toiminut aktiivisesti myös akateemisen kaupunkitutkimuksen saralla, Helsingin yliopistossa, Aalto-yliopistossa, Cambridgessä, Westminsterissä, Milano-Bicoccassa ja Sorbonnessa. Vuonna 2016 Hanna Harris nimitettiin Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen johtajaksi.

Tuomas Toivonen

Architect

Tuomas Toivonen (FI) on Helsingissä työskentelevä arkkitehti. Hänen suunnittelutöihinsä kuuluu rakennuksia, kaupunkitiloja, esineitä, ääniä ja kuvia. Hän on myös opettanut arkkitehtuurin teoriaa ja muotoilua. Toivonen on käsitellyt kaupunkia kirjoittaen, puhuen ja laulaen – paperilla, eetterissä ja levyillä Tällä hetkellä hänen toimistonsa keskittyy asumisen ratkaisuihin: kohtuuhintaisuuteen ja vaihtoehtoisin omistus- ja kehitysmalleihin.

Seminaarin avaus

Katja Lindroos

Producer, Lähiöfest2017

Katja Lindroos (FI) on Lähiöfest2017-tapahtuman vastaava tuottaja. Hän on työskennellyt lähes 3o vuoden ajan median ja yhteiskunnallisen muutoksen parissa keskittyen viimeiset vuodet kaupunkien muutokseen, asumiseen ja erityisesti lähiöihin. Lindroos on tuottanut tv-ohjelmia, päätoimittanut aikakauslehteä ja julkaisuja sekä kirjoittanut tietokirjoja. Hänen ja Ramon Maronierin (NL) vetämä yritys Egnahem tuotti vuonna 2015 Vantaan Mikkolassa ensimmäisen lähiöfestivaalin “Our House”, joka – samoin kuin Lähiöfest2017 – oli yrityksen aloite. Vuoden 2016 hän tutki placemakingiä murroksessa olevissa kaupunginosissa. Seminaarin ohjelma perustuu osin tähän tutkimustyöhön.

Read about ‘People-Driven City’ 2017 in English!

 

 

Pääkumppanit:  Danske Bank, Kiinteistömaailma

Sisältökumppanit:  Aalto University, Urban Academy, Architecture Information Centre FinlandAaltoPRO, NCC , Caisa

Kiitokset:  Embassy of the Netherlands in Finland, Finnish Cultural Institute for the Benelux, Estonian Embassy in Helsinki

Kiitokset taustatutkimuksen tukemisesta:  Koneen säätiö, Suomen kulttuurirahasto / Uudenmaan rahasto

Liput:  via Eventbrite

Ennakkotiedoista poiketen Arto Sivonen ei osallistu seminaarin keskusteluun kaupunkiaktivismista.

Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.