#lähiöfest
paikallisuuden
puolesta

Parasta kaupungissa

  • 6.2.2018

Photo: Katja TäŠhjäŠ


Kaupungin parhaita paikkoja ovat ne, joita kaupunkilaiset itse rakastavat eniten. Kaupunginosat ovat täynnä kokemisen arvoisia paikkoja, jotka jäävät usein matkailuvinkkien ulkopuolelle. Lähiöiden aarteet ovat jakamisen arvoisia.

 

Idea #1 “LähiöGems”

”LähiöGems” on karttapalvelu, jonka kautta kuka tahansa voi suositella kiinnostavaa paikkaa. Suosikkipaikka voi olla lempikahvila, hyvä kauppa, arkkitehtonisesti vaikuttava kohde tai vaikka vain kävelyretken arvoinen maisema. Suositellut paikat näkyvät kartalla keltaisina jalokiveä esittävinä symboleina.

”LähiöGems” on Lähiöfest-tiimin kehittämä. Sillä halutaan tuoda esiin paikallisia helmiä ja samalla myös kertoa suuremmasta ja monimuotoisemmasta kaupungista.

Keväällä 2018 Lähiöfest tekee yhteistyötä Helsinki Marketing Oy:n kanssa ja nostaa lähiöiden aarteita myös myhelsinki.fi-sivuston kautta laajempaan kaupunkimarkkinointiin.

+ TULOSSA PIAN: idea #8 #hoodshelsinki eli miten lähiöiden parhaat pienyritykset saadaan laajemman yleisön tietoon!

 

RM

Keksitään yhdessä lisää ideoita Suomen lähiöille!

”100+ ideaa lähiöille”-juttusarja on Lähiöfestin lahja kaikkien vapaaseen käyttöön. Ideoiden teemat liittyvät yhteisöllisyyteen ja kestävään kehitykseen, rakentamiseen ja korjaamiseen, yhteisöllisyyteen ja palveluihin, ruokaan ja kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja alueidentiteetteihin, työhön ja innovaatioihin. Kaikki ideat löytyvät listana, ja ne julkaistaan juttujen muodossa kevään 2018 aikana.

Liity keskusteluun Facebookissa ja Twitterissä tai lähetä meille viestiä: info(at)lahiofest.fi