Tori Vuosaari

  •  30.9.17 10:00–14:00
  •  Vuosaarentie 7, Helsinki, Suomi
  •  Helsingin kaupunki


Päivä: Lauantai 30.9.

Kellonaika: 10−14

Paikka: Vuotalo ja Vuosaaren lukio

Osoite: Vuosaarentie 7
 (huom. kartalla eri tapahtumien päällekkäisyyden vuoksi summittainen sijainti)
Esteettömyys: VuotaloVuosaaren lukio
Saapuminen: Suosittelemme saapumaan tapahtumatoreille julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai jalan. Tapahtumapaikoille ei järjestetä erillistä pysäköintiä.

Lipputiedot: Tapahtumatorit ja niiden ohjelma ovat ilmaisia. Toreilla voi lisäksi olla myytäviä tuotteita tai palveluita.
Facebook: Lähiöfest2017: Vuosaaren tapahtumatori

Vuosaaren torilta löydät tekemistä koko perheelle. Työpajoissa tehdään tarroja ja makupaloja. Vuosalissa voi osallistua satutuokioon tai musiikkihetkeen. K-Market perustaa Vuosaaren lukioon pop up -ravintolan, jonka lähiöiden inspiroiman menun suunnittelee kokki Harri Syrjänen.

Tapahtumatorilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan syömään joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja. Pöytä on katetussa ulkotilassa. Syödään yhdessä Lähiöfest2017-toreilla – tapahtuma Facebookissa

Vuosaarelainen, tutustu torilla Meri-Rastilan kaupunkiuudistukseen sekä Vuosaaren keskustan syksyllä käynnistyvään arkkitehtuurikisaan. Tule mukaan vaikuttamaan asuinalueesi kehitykseen, katsomaan mitä asuinalueellasi tulevaisuudessa tapahtuu ja kuinka Helsinki kasvaa ja tiivistyy kestävästi. Kaupunkiympäristön asiantuntijat ovat paikalla keskustelemassa askarruttavista kysymyksistä.

Tapahtumatorin kulmalavalla ohjelmassa ovat miniseminaarit ”Meri lähemmäs lähiössä – Miten saat enemmän irti merestä?” sekä ”Korkea rakentaminen tulee, kuka sitä tarvitsee?”. Miniseminaarit juontaa toimittaja Minna Joenniemi ja keskusteluissa on mukana lähiöaiheiden asiantuntijoita.

Entä mitä sanoo pormestari Jan Vapaavuori lähiöiden ja Helsingin tulevaisuudesta? Kulmalavan puheenvuoron jälkeen pormestaria voi jututtaa torilla. Kulmalavan ohjelmassa on lisäksi näkökulmia Lähiöfest-toimijoilta sekä eri toimijoiden ohjelmanumeroita.

Näiden poimintojen lisäksi luvassa myös muuta kivaa ohjelmaa! Torin tuoreimmat ohjelmatiedot ja aikataulut löydät Facebook-tapahtumasta.

Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanit ja yhteistyökumppanit osallistuvat Torien ohjelmaan. Esimerkiksi Vahanen hurauttaa paikalle Remonttirekallaan, ja K-Marketin kauppiaat lähikaupoista tulevat paikan päälle.

Tapahtumatorit tunnistat reitin varrella ilmapalloista, toreilla tavataan!

Helsingin kaupungin mahdollistamat Torit ovat osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden sisältöjen valintaan ja ohjelman muutoksiin.

Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöfest2017 nostaa lähiöt valokeilaan ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista.