Tori Herttoniemenranta

  •  1.10.17 14:00–18:00
  •  Petter Wetterin tie 5, Helsinki, Suomi
  •  Helsingin kaupunki


Päivä: Sunnuntai 1.10.

Kellonaika: 14−18

Paikka: Herttoniemenrannan ala-aste

Osoite: Petter Wetterintie 5

Saapuminen: Suosittelemme saapumaan tapahtumatoreille julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai jalan. Tapahtumapaikoille ei järjestetä erillistä pysäköintiä.
Esteettömyys: 
Herttoniemenrannan liikuntahalli
Herttoniemenrannan ala-aste

Lipputiedot: Tapahtumatorit ja niiden ohjelma ovat ilmaisia. Toreilla voi lisäksi olla myytäviä tuotteita tai palveluita.
Facebook: Lähiöfest2017: Herttoniemen tapahtumatori

Lähiruokaa, kierrätystä ja käsillä tekemistä, kaupungin kehitystä, kohtaamisia ja keskustelua!
Herttoniemen torille aukeaa kirpputori, johon voit ilmoittautua myös myyjäksi, sekä ruokatoimijoiden Farmers’ Market. Tuliaisia voi tuunata matonkuteista ja luonnonmateriaaleista. Perheen pienemmille liikuntahulinat ja Muumi-muskari.

Tapahtumatorilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan syömään joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja. Pöytä on katetussa ulkotilassa. Syödään yhdessä Lähiöfest2017-toreilla – tapahtuma Facebookissa

Herttoniemeläinen, tule tekemään alueen visiota. Sujuva liikkuminen, järkevä rakentaminen ja toimiva palveluverkosto luovat hyvän elämän eväitä. Kaupunkiympäristön pisteellä voi tutustua myös Laajasalontien kaupunkibulevardin ideoihin Europan 14 -kilpailutöissä sekä selvittää, kuinka Helsinki kasvaa ja tiivistyy kestävästi. Asiantuntijat ovat paikalla keskustelemassa askarruttavista kysymyksistä.

Tapahtumatorin kulmalavan ohjelmassa ovat miniseminaarit ”Täältä tulee ensimmäinen kaupunkibulevardi!” ja ”Kivijalkakaupat, isot firmat ja jakamistalous – Onko yrittäjyydelle tilaa lähiöissä?”. Seminaarit juontaa toimittaja Minna Joenniemi ja keskusteluissa on mukana apulaispormestari Anni Sinnemäki, apulaispormestari Pia Pakarinen sekä lähiöaiheiden asiantuntijoita.

Entä mitä sanoo apulaispormestari Anni Sinnemäki lähiöiden ja Helsingin tulevaisuudesta? Kulmalavan puheenvuoron jälkeen pormestaria voi jututtaa tapahtumatorilla. Lavan ohjelmassa on lisäksi näkökulmia Lähiöfest-toimijoilta sekä eri toimijoiden ohjelmanumeroita.

Näiden poimintojen lisäksi luvassa myös muuta kivaa ohjelmaa! Tapahtumatorin tuoreimmat ohjelmatiedot ja aikataulut löydät Facebook-tapahtumasta.

Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanit ja yhteistyökumppanit osallistuvat Torien ohjelmaan. Esimerkiksi Vahanen hurauttaa paikalle Remonttirekallaan, ja K-Marketin kauppiaat lähikaupoista tulevat paikan päälle.

Tapahtumatorit tunnistat reitin varrella ilmapalloista, toreilla tavataan!

Helsingin kaupungin mahdollistamat Torit ovat osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden sisältöjen valintaan ja ohjelman muutoksiin.

Helsinki kasvaa tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöfest2017 nostaa lähiöt valokeilaan ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista.