#lähiöfest
paikallisuuden
puolesta

27/9/17: Lähiö ja kauppa

  • 26.9.2017

Harri Syrjänen Kannelmäessä


Huom.  Lähiöfest2017-ohjelmaa / Program from Lähiöfest2017 

Keskiviikkona 27/9 on pääyhteistyökumppani K-Marketin teemapäivä. K-Market tekee yhdessä Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa tutkimusmatkan Vuosaareen. Haasteena on nähdä tulevaisuuteen: millainen on “lähiökauppa 2050”.

Keskiviikkona K-Marketin kauppiaat ja muut työntekijät tapaavat yhdessä Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa vuosaarelaisia asukkaita ja asukastoimijoita, joilta kysytään omasta arjesta: mitä toiveita ja tarpeita on kaupalle ja miten ruoka voi tuoda erilaisia asukkaita yhteen. Päivän päätteeksi haastatteluja ja havaintoja työstetään työpajassa. Opiskelijat jatkavat ekskursiopäivän jälkeen kurssia omatoimisesti ja tekevät opintotyön valitsemastaan aiheesta.

Päivä on kutsutilaisuus mutta sitä voi seurata sosiaalisessa mediassa. Opiskelijat postaavat kuvia ja tunnelmia hashtagillä #lähiökauppa!

Teemapäivästä K-Marketin kertomana:

K-MARKET VISIOI LÄHIÖFEST2017-VIIKOLLA TULEVAISUUDEN RUOKAKAUPPAA JA PERUSTAA POP-UP-RAVINTOLAN VUOSAAREEN

(katkelma K-Marketin tiedotteesta 25.09.2017)

Lähiöfest2017-projektin toinen pääyhteistyökumppani K-Market isännöi festivaaliviikolla tulevaisuuden ruokakauppaa visioivaa työpajaa, on mukana yhteisöllisillä tapahtumatoreilla ja lietsoo festivaalihenkeä myös kaupoissa. Viikon huipentaa Vuosaaren lukioon avattava K-Marketin pop-up-ravintola Safka, jossa pääsee tutustumaan lähiön makuihin.

Lähiön ja lähikaupan merkitys kasvaa

K-Marketille osallistuminen Lähiöfest2017-tapahtumaan on luontevaa, sillä lähiön ja lähikaupan merkitys kasvaa. Yhä useampi suomalainen asuu kaupungissa, perhekoot pienenevät ja väestö ikääntyy. K-Market on lukumäärältään Suomen ylivoimaisesti suurin kauppaketju, ja sen laaja kauppaverkko auttaa osaltaan pitämään Suomen lähiöitä elinvoimaisina tarjoamalla asukkaille kattavat palvelut, työllistämällä nuoria ja tukemalla paikallisia tuottajia ja yrittäjiä.

“K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa, jolle osallistuminen lähiöiden tulevaisuutta koskevaan keskusteluun on itsestäänselvää. Lähiöt elävät ja kehittyvät, ja aktiivinen, osallistuva ja oman lähialueensa asukkaita lähellä oleva K-kauppias on mukana muutoksessa”, sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

K-Market isännöi tulevaisuuden ruokakauppaa visioivaa työpajaa

K-Market isännöi keskiviikkona 27.9. Vuosaaren Vuotalolla järjestettävää työpajaa, jossa visioidaan osana Lähiöfest2017-projektia tulevaisuuden ruokakauppaa ja kaupan merkitystä yhteisöllisen kylähengen rakentamisessa.

Yhteistyössä muun muassa Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa tutkitaan, millaisia palveluita lähiöissä tulevaisuudessa tarvitaan, ja miten niitä voidaan tuottaa kestävästi ja ihmislähtöisesti.

Viikonloppuna K-Market avaa pop-up-ravintola Safkan Vuosaaren lukioon, jonka menun suunnittelee kokki Harri Syrjänen 10 kaupunginosan inspiroimana – lisää ravintolasta ja K-Marketin muista tapahtumista ja tempauksista K-Marketin sivustolla ja tällä sivustolla pian!