Tekijät

Vuonna 2015 järjestimme ensimmäisen lähiöfestivaalin. Halusimme ottaa haltuun kokonaisen lähiökerrostalon ja pitää siellä juhlat. Samalla halusimme rakentaa uuden paikan keskustelulle kaupungista ja lähiöistä. Sellaisen johon kaikki voisivat tulla mukaan.

‘Our House 2015’ oli festivaali yhdessä talossa, yhdessä lähiössä. Nyt, nimellä ‘Lähiöfest2017’, mukaan tulee 10 eri lähiötä ja kaupunginosaa Helsingissä. Paljon enemmän ihmisiä tarkoittaa paljon enemmän mahdollisuuksia.

Me olemme media- ja tuotantoyhtiö Egnahem media Oy. Aloitteestamme syntynyt lähiöfestivaali on osa Momoliving-projektia, jonka nimissä olemme vuodesta 2009 lähtien tehneet tv-ohjelmia ja kirjoja sekä järjestäneet kursseja ja tapahtumia.

Katja Lindroos, vastaava tuottaja / executive producer  +358 50 354 1411

Ramon Maronier, tuottaja / producer  +358 40 760 5798 – inquiries in English

Paula Harjula, apulaistuottaja / associate producer – pääseminaari / main seminar

Viivi Salonen, apulaistuottaja / associate producer  – yleisötapahtumat / public events

Email: info(at)lahiofest.fi

etunimi(at)lahiofest.fi / firstname(at)lahiofest.fi

 

Kumppanit

Lähiöfest2017 tehdään yhteistyöllä. Mukana on julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita eli kaupunki, yliopistoja ja yrityksiä. Kaikki kumppanit ovat festivaalin mahdollistajia sekä taloudellisesti että sisällöllisesti. Omin sanoin näistä syistä:

Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Uusi yleiskaava luo suuntaviivat kaupungin seuraaville vuosikymmenille. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöistä tulee osa verkostokaupunkia, kun nykyisten keskustaan johtavien linjojen lisäksi kaupunginosien välille rakentuu poikittaisia raideliikenneyhteyksiä.

Helsingin kaupunki on Lähiöfest2017-päätukija. Lähiöfest2017 nostaa Helsingin omaleimaiset kaupunginosat valokeilaan ja käynnistää keskustelua kaupungin ja asuinalueiden muutoksesta. Kaupunki avaa festivaaliviikonloppuna neljä tapahtumatoria kohtaamispaikoiksi Haagaan, Herttoniemeen, Malmille ja Vuosaareen. Toreilla koetaan kehittyvä kaupunki, syödään yhdessä ja taiteillaan kaupunkitilassa. Kaupunki on mukana myös festivaaliviikon yhteistyöhankkeissa.

Helsingin kaupungin osuutta festivaalilla koordinoi Jenni Peisa Helsingin kaupungin Lähiöprojektista.

Yhteydenotot: jenni.peisa(at) hel.fi

Vahanen-yhtiöt on suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, joka ottaa vastuun onnistumisesta. Vahanen-yhtiöt tarjoaa uudisrakentamisen, korjausrakentamisen ja kiinteistöjohtamisen kokonaispalveluja, rakennusfysikaalisia asiantuntijapalveluja sekä ympäristöpalveluja. Vahanen-yhtiöt palvelee asiakkaitaan 400 asiantuntijan voimin.

Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanina Vahanen nostaa esiin mahdollisuuden uudistaa kokonaisia lähiöitä taloyhtiöiden korjausrakentamisen yhteydessä esimerkiksi lisärakentamisen kautta. Yhdessä asukkaiden, kaupungin asiantuntijoiden ja Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijoiden kanssa, Vahanen luo festarin aikana taloyhtiövetoisen lähiöuudistuksen vision. Vahanen kiertää lähiöissä Remonttirekalla ja järjestää muun muassa speed deittailua sekä asiantuntijoiden että vertaisten kanssa.

K-ryhmän ruokakaupoissa käy päivittäin noin 1,2 miljoonaa asiakasta. Vuoden 2016 huhtikuussa tehdyn Suomen Lähikaupan oston myötä K-ryhmä tarjoaa Suomen kattavimman ja palvelevimman lähikauppaverkoston. Pelkästään K-Marketeja on Helsingissä yli 80 sekä kantakaupungissa että lähiöissä.

Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanina K-Market visioi kaupan roolia uuden ajan kylän keskuksena. Yhteistyössä muun muassa Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa tutkitaan, millaisia palveluja lähiöissä tullaan tarvitsemaan, miten ne voidaan tehdä kestävästi ja ihmislähtöisesti. K-Market perustaa festivaaliviikonlopulle kahdeksi illaksi pop-up-ravintolan, jonka menu on lähiöiden inspiroima. Ravintolan lisäksi festivaalihenkeä lietsotaan K-Marketeissa ympäri Helsingin ja koko Suomen.

Kiinteistömaailma on Suomen suurin kiinteistönvälitysketju kauppamäärillä mitattuna. Kaikki ketjun yli 100 asuntomyymälää ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia osakeyhtiöitä. Kiinteistömaailma-brändin omistaa Danske Bank.

Lähiöfest2017-yhteistyökumppanina Kiinteistömaailma isännöi keskustelua lähiöistä kotina. Pääseminaarin pääkumppanina Kiinteistömaailma haluaa erityisesti nostaa esiin lähiöiden erilaisuuden voimavarana ja herätellä ajatuksia, mitkä asiat vaikuttavat asuntojen arvoon. Ammattilaisyleisön lisäksi Kiinteistömaailman välittäjät tapaavat lähiöissä sekä nykyisiä että mahdollisia tulevia asukkaita.

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla sekä haluaa tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaille, sijoittajille sekä yhteisöille, joiden osana se toimii. Danske Bank Oyj on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia.

Lähiöfest2017-yhteistyökumppanina Danske Bank isännöi yhdessä Kiinteistömaailman kanssa keskustelua alueiden identiteeteistä ja asunnon arvoon vaikuttavista tekijöistä eritoten pääseminaarin pääkumppanina. Lisäksi Danske Bank tarjoaa viikon aikana helsinkiläisille nuorille mentorointia niin yrittäjyyteen kuin muihin elämän tavoitteisiin. Danske Bank haluaa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea, ja samalla omaa 130-vuotista taivaltaan Suomessa tukemalla nuorten talousosaamista ja nuorten unelmia.

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Pohjoismaat ovat NCC:n kotimarkkina-aluetta, ja sen toiminta ulottuu koko arvoketjuun aina kiinteistöjen kehittämisestä ja rakentamisesta teollisuuslaitoksiin ja julkisiin rakennuksiin, teihin, maanrakennukseen ja muuhun infrastruktuuriin.

Lähiöfest2017-yhteistyökumppanina NCC tuo esille, miten uudis- ja täydennysrakentamisella voidaan vaikuttaa kaupunkirakenteen eheytymiseen, ja miten lähiöitä kehitetään kestävästi. NCC tuo tapahtumaan Dome of Visions -konseptin paviljongin. Tässä ”ideoiden kasvihuoneessa” järjestetään viikon aikana näyttelyitä ja keskusteluja. Lisäksi NCC esittelee festivaaliviikon alussa uuden Pohjoismaiden kaupunkeja vertailevan tutkimuksen.

Mukana myös

Teemme festivaaliohjelmaa yhdessä seuraavien sisältökumppaneiden kanssa: Aalto-yliopisto, Kaupunkiakatemia, Aalto PRO, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Forum Virium, Sitra ja Kulttuurikeskus Caisa. Sisältökumppaneiden joukko täydentyy elokuussa.

Kiitämme Koneen säätiötä ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahastoa taustatyön tukemisesta.

Lähiöfest2017-ohjelman osioita ja sisältöjä on mukana Suomi100-juhlavuoden virallisessa ohjelmassa.

 

Tuotanto